You are currently viewing Flexleasing – besparelser og fordele for iværksætteren

Flexleasing – besparelser og fordele for iværksætteren

Skal du opholde dig i Danmark i en længere periode på grund af arbejdet, men vil ikke købe en ny bil? Men anskaffe bilen med flexleasing og dermed gøre kørelivet lidt sødere for dig selv, men pengene er ikke lige til det?

Vi kan hjælpe dig med, at flexlease din drømmebil uanset model og pris. Læs videre her…

Flexleasingens størrelse

Når du vælger, at flexlease en bil, så lejer du bilen af et leasingselskab i en bestemt periode. Leasingselskabet køber først den bil, som du vil have. Leasingselskabet bliver registreret som ejer af bilen, imens du bliver sat på som bilens bruger.

Registreringsafgiften bestemmes af SKAT, når bilen kommer til Danmark, og denne registreringsafgift skal du betale alla flere rater. Disse skal betales på månedsbasis.

Der beregnes mellem 0,87% – 2,37% inkl. moms, alt efter bilens model og værdi.

Ved aftalens udløb er der ikke yderligere udgifter forbundet med bilen, hverken til leasingselskabet eller den danske stat.

Vil du i stedet forny flexleasing kontrakten, så skal der laves en ny beregning af registreringsafgiften, da bilens værdi typisk vil falde i takt med, at bilen bliver brugt mere, og bliver ældre.

Hvordan kan jeg spare på at flexlease?

Faktum er, at jo dyrere et køretøj du vælger, jo mere sparer du. Det gør du fordi, at besparelsen ligger i afskrivningsgrundlaget, som ligger mellem 30-50% af en tilsvarende bil med fuld afgift. Det gør det fordi, at der kun afskrives på bilens værdi ekskl. afgift.

Du vil så stå med en månedlig ydelse på 1,33% inkl. moms af registreringsafgiften, hvis der er plader på køretøjet.

Flexleasing vs. Privatleasing

Ved at flexlease en bil, så skal du som leasingtager kun betale for bilens faktiske afskrivning, i den periode bilens anvendes. Dette skal du gøre, så leasingselskabet kan sikre sig, at de ikke lider tab af salget på bilen. Vil du vide mere? læs her.

Ved privatleasing er der nogle andre regler som gælder. Denne model bygger på, at leasingselskabet tager bilen tilbage efter endt leasing. Leasingselskabet påtager sig derfor en risiko for tab af kapital.

Privatleaser du en bil, så forpligter du dig til, at levere bilen tilbage i god stand, samt overholde en kilometerbegrænsning, som aftales med leasingselskabet.

Overholdes dette ikke, så skal leasingtageren selv betale regningen for eventuelle skader, samt betale overkørte kilometer efter en aftalt kilometertakst.

Leasingselskabet tager en risiko for tab, men ender det med et større tab, så tager leasingselskabet sig selvfølgelig godt betalt, så de ikke står som taber efterfølgende.

Flexleasingens fordele

Der er mange fordele, når du vælger, at flexlease en bil i en længere periode. Se om flexleasing vil gavne dig:

  • Du kan køre alle de kilometer du vil.
  • Du bestemmer selv flexleasing perioden, som oftest er mellem 6-36 måneder.
  • Bilens registreringsafgift vurderes efter 12 måneder, og kan derfor blive billigere med tiden.
  • Du skal betale registreringsafgiften over rater, som skal betales hver måned. Mindre kapitalbinding og mere frihed.
  • Når din kontrakt udløber, så er køretøjet uden afgift. Det betyder, at leasingselskabet vil kunne sælge bilen til et større kundekartotek.

Passer nogle af disse fordele til dig og din situation? Kontakt os i dag, og lad os tage en snak om, hvad vi kan gøre for dig.