You are currently viewing Sådan designer du en hjemmeside 

Sådan designer du en hjemmeside 

Hjemmesidedesign er ikke så kompliceret som det har været. Nu om dage findes der mange forskellige skabeloner til hjemmesider, som man kan arbejde ud fra – selv som helt almindelig person med manglende tekniske færdigheder. Men selvom det tekniske er blevet nemmere, er der stadig overvejelser og beslutninger der skal tages inden design-processen kan finde sted.  

Hvis du sidder som chefen i din egen enkeltmandsvirksomhed og mangler en hjemmeside til at vise dit arbejde eller produkt frem, så kan du uddelegere opgaven til en ekspert der har mange års erfaring med at designe og opbygge hjemmesider. En sådan ekspert kan til gengæld godt være noget dyr i drift. Så hvis du vil spare de penge og gøre det selv, får du nogle gode råd med på vejen her. 

 Kend verdenen online 

Internettet omfatter en hel verden for sig selv og inden du begiver du ud på den, er det værd at lære lidt om den først. Ligesom du undersøger hvordan landet ligger inden du rejser til et ukendt sted, så er internettet også et sted hvor man kan fare vild og ende ud i uheldige situationer. Internettet er et fantastisk sted med utrolig mange muligheder, men det kan også være et risikofyldt sted. 

På minip.dk kan man læse og lære en masse om hvordan det fungerer på den anden side af internettet, hvad man skal passe på med og hvordan man bedst beskytter sig selv online. Det er både vigtigt som privatperson og virksomhed at gardere sig imod potentielle angreb på internettet, hvor man kan få stjålet sine personlige oplysninger.  

 Kend dit brand 

Inden du går i gang med selve den kreative proces og bygge hjemmesiden op, så kan det betale sig – som med alt andet – at lave sit grundarbejde først. I dette tilfælde vil det sige virkelig at lære dit eget brand, din egen virksomhed, at kende. Hvad står den for? Hvilket udtryk skal den udsende til potentielle kunder?   

Alt dette kan komme til udtryk i måden en hjemmeside er designet, farverne der bliver anvendt og den samlede helhed som kan give det rigtige eller forkerte førstehåndsindtryk når man besøger hjemmesiden. Bruger venligheden er også vigtigt, så man ikke mister potentielle kunder fordi de havde for svært ved at navigere rundt på hjemmesiden. 

Søg inspiration 

Hvis ikke man har erfaring med at opbygge hjemmesider, kan det være svært at vide hvor man skal starte henne. Så start med at danne dig et overblik over brugervenlige steder du kan designe en hjemmeside, se hvordan andre virksomheder, du spejler dig i, har gjort det og lad dig inspirere ag hvad der virker og hvad der ikke virker.